Partner login

Hold dig tør i regnvejr

Snickers Workwear - Danmark

Hvis du vil holde dig tør og føle dig veltilpas, skal du vælge det rigtige regntøj til opgaven. Valget afhænger af flere faktorer, f.eks. nedbørstype, hvor intensivt du arbejder, og hvor mange timer du opholder dig udenfor.

Sådan skal du klæde dig for at holde dig tør i regnvejr

For at give dig et hurtigt overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du klæder dig på til regnvejr, kan vi helt enkelt sige følgende:

 • For at få 100% vandtæthed under aktivt arbejde en hel dag i regnvejr skal du vælge vandtæt tøj med tapede sømme, som giver maksimal beskyttelse og åndbarhed.
 • For at få 100% vandtæthed under lavintensivt arbejde i silende regn skal du vælge PU-tøj (polyuretan) med svejsede sømme.
 • For at få en vis beskyttelse mod vand skal du vælge tøj, som er vandafvisende. Tøjet holder dig tør i støvregn og er stadig åndbart.
 • Hvad du har på inde under, betyder også noget. Hvis du har aktivt arbejde, skal du sikre dig, at tøjet er svedtransporterende. Hvis du har lavintensivt arbejde eller arbejder i koldt vejr, skal du muligvis tage et ekstra lag på for at holde varmen.

Vandtæt skaljakke

Pyt med den silende regn. Bare bliv ved med at arbejde med fremragende bevægelsesfrihed og komfort i denne overlegne 3-lags vandtætte skaljakke med tapede sømme, der er godkendt iht. EN 343.

1300 FlexiWork, stretch vandtæt skaljakke

Vandafvisende vinterjakke

Designet til at holde dig varm og øge din daglige arbejdspræstation. Robust, velsiddende og vandafvisende polstret jakke, der er perfekt, når temperaturen falder. Fleeceforet, vindbeskyttende krave og indvendige elastiske manchetter med tommelfingergreb holder dig varm og komfortabel.

1100 AllroundWork, 37.5® vinterjakke

Valg af beskyttelse afhænger af omstændighederne

Brug et øjeblik på at vurdere risikoen for at blive våd i løbet af arbejdsdagen, før du beslutter, hvilken type regntøj du skal have på. Hvad siger vejrudsigten? Er der risiko for øsende regn, regnbyger eller støvregn? Skal du udføre lavintensivt eller aktivt arbejde? Og hvor længe vil du være udsat for regn? Er det få minutter eller flere timer? Længere arbejdsopgaver kræver mere af arbejdstøjet og den vandtætningsteknologi, der anvendes i det. Disse faktorer er vigtige, for at du kan holde dig så tør og veltilpas som muligt – også når himlen åbner sig.

Glem ikke ventilation

Arbejdstøjets åndbarhed er lige så vigtigt for komforten som beskyttelse mod vand, især under meget intensivt arbejde. Tøj med god åndbarhed transporterer sveden væk fra huden. Gør det til en vane at se efter, hvor åndbart tøjet er. Åndbarhed bestemmes af to faktorer: Enten af stoffets åndbarhed eller af de indbyggede ventilationsfunktioner, såsom lynlåse eller områder med mesh.

Underbenene er lige så vigtige

Vandet kommer ikke kun ned fra himlen, det kravler også op ad benene, når du arbejder udendørs. Derfor er benenderne på vores arbejdstøj normalt forstærket med stof, der enten afviser eller suger vandet. Dette øger også buksernes holdbarhed.

Sådan klæder du dig på i lag

 • INDERSTE LAG - HOLD DIG TØR FOR AT HOLDE DIG VARM

  Det tøj, du bærer tæt på huden, er nøglen til at holde dig tør og ventileret. Anvend et inderlag der hjælper med at transportere fugten væk fra din krop, og hvis der er brug for det, opbygger varme.

  9409 LiteWork, 37.5® underbukser sømløse
  9418 LiteWork, 37.5® T-shirt med lange ærmer sømløs
  217 LiteWork, 37.5® strømper

  Sådan klæder du dig på i lag
 • MELLEMLAG - HOLD VARMEN INDE

  Luftige materialer er fremragende som mellemlag, designet til at isolere ved at skabe en lomme af luft omkring kroppen - der holder dig varm. Vores mellem er lavet i materialer som microfleece, fleece, pile og quilt.

  9435 Body Mapping microfleece pullover med kort lynlås
  9434 Body Mapping microfleece bukser
  9217 LiteWork, 37.5® strømper

  Sådan klæder du dig på i lag
 • YDERSTE LAG - BESKYTTELSE MOD VEJRET

  Det sidste trin, så du kan være ordentligt beskyttet, er at tilføje et yderlag i højkvalitet, der giver dig pålidelig beskyttelse mod vind og vand. Vælg tøj, der er tilpasset til din hverdag, så du holder dig tør og varm, når det er koldt og vådt.

  6901 AllroundWork, vandtæt skalbuks
  1303 AllroundWork, vandtæt skaljakke
  9024 FlexiWork, stretch fleece beanie
  9574 Precision Protect Gloves

  Sådan klæder du dig på i lag

Forskellen mellem vandtæt og vandafvisende

Når det drejer sig om arbejdstøj, der beskytter mod vand, er det vigtigt at kende de forskellige koncepter. Her kan du få mere at vide om, hvordan de forskellige beskyttelsesgrader opnås, og hvilke egenskaber man skal se efter.

VANDTÆT

Vandtæt tøj giver den bedste beskyttelse mod regnvejr. De vandtætte stoffer består af et yderlag kaldet "overstoffet", som almindeligvis er lavet af polyester med en lamineret membran eller en belægning, der forhindrer, at vandet trænger ind i stoffet.

Der kan lamineres en membran til yderstoffet. Laminerede stoffer er mere slidstærke end belagte stoffer, da belægningen gradvist slides af, eksempelvis når stoffet vaskes.

Vandtætheden opnås ved fuldstændigt at forsegle de indvendige stoffer, så der ikke kan trænge noget vand ind udefra. Det betyder, at alle sømme og snitlinjer tapes eller forsegles på en eller anden måde for at forhindre, at vandet trænger igennem de syede områder af stoffet.

For at opnå mest mulig komfort og beskyttelse er tøjet også designet og konstruktionsmæssigt optimeret til ikke at lade vand trænge ind. Et eksempel på dette er vinklen på lommerne.

Egenskaber:
EN 343 mærkning
Tapede eller svejsede sømme

VANDAFVISENDE

Vandafvisende tøj giver en vis beskyttelse mod vand og er samtidig meget åndbart. Beskyttelsen mod vand opnås ved, at stoffet er hydrofobt, hvilket betyder, at vandet frastødes ved kontakt.

Stoffet behandles med en holdbar, vandafvisende DWR-behandling (Durable Water Repellent), som får vandet til at danne dråber på stoffets overflade i stedet for at suge ind i det. En DW-behandling påvirker ikke stoffets åndbarhed, da den ikke danner en belægning på tekstilets overflade. Den binder sig til tekstilets fibre i stedet for at udfylde hullerne mellem fibrene.

Tøj kan have forskellige grader af vandafvisning, og noget af vores vandafvisende tøj er fremstillet af vandtæt stof, men har ikke tapede sømme, f.eks. vores softshell produkter.

Egenskaber:

Hvis du spilder vand på tøjet, danner vandet dråber på stoffet.

Udforsk mere ↓

Bekæmp vejret

En ting er sikkert - du kan ikke ændre vejret. Vejret skifter fra en sæson til den næste, og nogle gange endda fra en time til den næste. Det stiller ekstreme krav til dit arbejdstøj.

Snyd vinden

Når det begynder at blæse, skal du være opmærksom. For selv om det er en tør og klar dag, kan vinden få temperaturen til at falde drastisk. Men hvis du vælger den rigtige vindtætte beklædning, holder du dig varm og komfortabel.

Valget afhænger af, hvor intenst du arbejder, og hvor længe du opholder dig udendørs. Når du arbejder hårdt, er materialets åndbarhed afgørende for ventilationen af din kropsvarme. Jo længere du arbejder, jo større krav stiller det til den vindtætte teknologi, der anvendes i tøjet.

Lær mere om, hvordan du snyder vinden

Bekæmp kulden

At klæde sig varmt på, når det er koldt, er let. Men at klæde sig rigtigt på kræver mere opmærksomhed. For når du arbejder hårdt, sveder du, og når du senere sætter tempoet ned, så afkøles den fugt, kroppen har skabt, og du begynder at ryste.

Du har brug for avanceret ventilation og muligheden for at kontrollere og regulere varmen fra din krop. Det får du, hvis du anvender 3-lags systemet fra Snickers Workwear – så er du sikret enestående funktionalitet og arbejdskomfort.

Lær mere om, hvordan du holder dig varm i kulden

Spørg os