Partner login

Hvad man skal være opmærksom på ved arbejde i blæsevejr

Snickers Workwear - Danmark

Blæsevejr kan virkelig gøre alting koldere. Selvom det er en tør og klar dag, får vinden temperaturen til at falde ganske meget – og det påvirker kropsvarmen og komforten. Derfor er det vigtigt at være forberedt på at holde varmen.

faktorer, der påvirker dit valg af arbejdstøj i blæsevejr

Som med al slags vejr skal man tage højde for forskellige faktorer, når man klæder sig på til en arbejdsdag i blæsevejr. Afhængigt af årstiden kan det være en god idé at tage et inderlag på, som skaber varme indefra, eller et, der transporterer fugten væk. Eller måske er det mere praktisk at anvende en skaljakke, der nemt kan tages af, hvis vinden stilner af. Selvfølgelig har arbejdstidens længde også noget at sige – jo længere arbejdstid, jo større krav stiller det til tøjets vindtæthed. Som altid er kropsvarmen også meget vigtig for, hvor behageligt du har det. Hvad du skal tage på, afhænger af dagens arbejdsopgaver – bliver det lavintensivt eller aktivt arbejde?

LITEWORK, vindtæt jakke

Slip for vinden i denne superlette, vindtætte jakke, som kan være i din lomme. Et perfekt supplement til din fleece eller sweatshirt, når det blæser. Holdbar, vandafvisende og altid lige ved hånden.
Justerbar talje og indvendige manchetter for øget beskyttelse mod vinden.

1900 LiteWork, vindtæt jakke

de faktiske temperaturer i forhold til den oplevede temperatur

Det kan være svært at klæde sig rigtigt på til arbejde i blæsevejr, da vinden påvirker den oplevede temperatur, så det føles koldere udenfor, end termometeret viser. Når man arbejder i blæsevejr, er det derfor vigtigt at være opmærksom på den faktiske temperatur i forhold til den oplevede temperatur. Hvis der eksempelvis er 0°C udenfor, og vinden blæser 10 m/s, er den oplevede temperatur -7°C. Hvis der er +10°C, og vinden blæser 18 m/s, er den oplevede temperatur +5°C. Med andre ord er det noget af en forskel, som har betydning for valg af arbejdstøj.

Vindtæt er ikke det samme som ikke-ventileret

Ligesom regntøj er arbejdstøjets åndbarhed helt afgørende for komforten – også i blæsevejr. Det lyder måske selvmodsigende, at man ikke vil have vind ind, men stadig vil have, at tøjet skal være åndbart – men det er sådan, det er. Når du arbejder hårdt, skal dit arbejdstøj transportere sveden væk, så du kan føle dig veltilpas. Gør det til en rutine altid at se efter åndbarhedsfunktioner i dit arbejdstøj for at sikre, at det kan ventilere kropsvarmen væk.

Vindtæt - sådan fungerer det

Der er flere måder at gøre tøjet vindtæt på, så vinden ikke nedkøler kroppen. For at opnå den bedste beskyttelse mod vinden kan stoffet få påført en belægning eller lamineres, eller der kan anvendes en separat membran (f.eks. Windstopper®).

Vindtæt tøj kan give god ventilation selv ved hårdere arbejdsopgaver. For at gøre det endnu mere behageligt for dig har meget af vores vindtætte tøj høje vindbeskyttende kraver for at beskytte halsen mod vinden.

Udforsk mere ↓

Hold dig tør i regnen

At holde sig tør og komfortabel i regnen handler om at vælge den rigtige type regntøj til jobbet. Valget afhænger af, hvor intenst du arbejder og hvor lang tid, du skal arbejde i regnen uden pause.

Når du arbejder hårdt, er materialets åndbarhed afgørende for ventilationen af din kropsvarme. Jo længere du arbejder, jo større krav stiller det til den vandtætte teknologi, der anvendes i tøjet.

Lær mere om hvordan du holder dig tør i regnen

Bekæmp kulden

At klæde sig varmt på, når det er koldt, er let. Men at klæde sig rigtigt på kræver mere opmærksomhed. For når du arbejder hårdt, sveder du, og når du senere sætter tempoet ned, så afkøles den fugt, kroppen har skabt, og du begynder at ryste.

Du har brug for avanceret ventilation og muligheden for at kontrollere og regulere varmen fra din krop. Det får du, hvis du anvender 3-lags systemet fra Snickers Workwear – så er du sikret enestående funktionalitet og arbejdskomfort.

Lær mere om, hvordan du holder dig varm i kulden

Spørg os