Partner login

bærbar teknologi forbedrer håndværkerens sundhed

Snickers Workwear - Danmark

Snickers Workwear har altid benyttet sig af de nyeste teknologier indenfor arbejdstøj. Nu indleder vi vores første projekt med bærbar teknologi. 100 håndværkere fra fem forskellige lande deltager i en test for at se, hvordan bærbar teknologi kan forbedre arbejdssundheden og samtidig ændre vores syn på arbejdstøj.

Bærbar elektronik kan, som navnet siger, bæres på kroppen, enten som tilbehør eller som en del af det materiale, tøjet er lavet af. En af de største fordele ved bærbar teknologi er evnen til at kunne kobles til internettet og på den måde udveksle data mellem en enhed og et netværk.

Da den bærbare teknologi er inspireret af sports- og modebranchen, bæres hovedparten af den bærbare teknologi om håndleddet. Men den kan også anbringes på kroppen, hænges rundt om halsen eller sys ind i materialer, som f.eks. magnetstriber til at måle hjerteslag og temperatur.

I 2016 indledte Snickers Workwear en test, hvor 100 håndværkere i fem lande arbejder i bukser med bærbar teknologi, der måler forskellige ting i løbet af testpersonernes arbejdsdag. Leder af projektet er Nicole Rimér, designchef i Snickers Workwear.

Bærbar teknologi

Hvordan kom vi i kontakt med bærbar teknologi?

Da vi så, hvordan bærbar teknologi blev introduceret på sportstøj, spurgte vi os selv, hvordan det kunne integreres i arbejdstøj og bidrage til arbejdsfunktionalitet og komfort. Vi identificerede hurtigt sundhed som et nøgleområde, hvor bærbar teknologi kan gøre en forskel for professionelle håndværkere, da langt de flest allerede går rundt med en smartphone i lommen.

Hvordan udføres testen?

Vi monterer en enhed med bærbar teknologi på et par arbejdsbukser i 6-serien. Enheden indsamler data som temperatur, støjniveauer og knæbelastning i løbet af en arbejdsdag.

Hvordan kan en håndværker drage fordel af dette?

De indsamlede data kan fortælle håndværkeren om hans behov for ordentlig knæbeskyttelse eller give besked, når støjen når et kritisk niveau. Der kan komme flere funktioner til i kommende tests.

Forventer du, at bærbar teknologi vil ændre jeres tilgang til design og produktudvikling?

Spændvidden er stor. Udviklingen inden for arbejdstøj er naturligvis centreret omkring funktionalitet, komfort og design. Selvom arbejdssundhed altid har været et fokusområde, ser vi nu endnu flere muligheder ved at inddrage ny teknologi. De data, som vi indsamler fra vores slutbrugere, kommer
til at indgå i udviklingsprocessen.

Er det jeres opfettelse, at håndværkere har godt styr på arbejdssyndheden?

Over årene har vi set, at håndværkere har en tendens til at synes, at de er godt dækket ind, når det gælder sundhed og arbejdsvilkår. Virkeligheden kan dog se noget anderledes ud. Holdninger som ”det sker ikke for mig”, eller at sikkerhed er upraktisk, er almindelige. Mangel på generel ppmærksomhed er en anden udfordring.

Og det er præcis derfor, vi er overbeviste om, at intelligent arbejdstøj kan gøre en forskel, og vi har altid fokus på at skabe en bedre arbejdsdag for håndværkeren.

Bærbar teknologi forbedrer håndværkerens sundhed

Fakta om bærbar teknologi

Bærbar teknologi er elektronisk udstyr, som vi bærer på kroppen og tager med os overalt.

· Smartphones og Smartwatches er almindelige i dag, og udviklingen flytter konstant grænserne
for, hvad der er muligt. Andre eksempler på bærbar teknologi er head mounted displays (VR briller), intelligent tøj, intelligente smykker og implantater. Også fodtøj kan indeholde teknisk udstyr, som kan forbindes med andre enheder via Bluetooth eller Wifi.

· Forskning har vist, at medarbejdere, som er udstyret med bærbar teknologi både er mere produktive (en stigning på 8,5 %) og mere tilfredse på arbejdet.

· Halvdelen af kvinderne og to tredjedele af mændene har allerede bærbar teknologi eller vil gerne have det. I 2020 vil der findes over 50 milliarder enheder på verdensplan, som er tilsluttet internettet

Kilde: Forbes Magazine

Spørg os