Vores historie

Det, der startede som en mands vision om at opnå en stor forbedring af arbejdstøjets egenskaber, har givet Snickers Workwear en plads i arbejdstøjets historie.

Snickers Workwear blev grundlagt i 1975 af håndværker Matti Viio, der blev stiktosset, fordi hans arbejdstøj ikke var godt nok. Med holdningen "Hvis der skal ske noget, må jeg selv gøre det" sagde han en dag sit job op og begyndte at designe sit eget arbejdstøj.

Matti havde set, at der var sket en hurtig udvikling af værktøjer og arbejdsmetoder. Men datidens tøj levede ikke op til selv de mest basale krav til slidstyrke, tilpasning til moderne maskiner eller bevægelsesfrihed. Han ville også vise, at håndværkere og arbejdsmænd har brug for samme respekt som andre grupper i samfundet.

Matti var svensker af finsk afstamning – en ægte repræsentant for skandinavisk stil og enkelhed. Han udviklede holdbart, funktionelt og stilfuldt arbejdstøj, der var velegnet til de barske arbejdsforhold i Skandinavien. Han udstak retningen for Snickers Workwear ved at lave innovationer som f.eks. hylsterlommerne og værktøjsvesten.

Ved at forblive tro mod vores værdier i de mere end 40 år, vi har eksisteret, har vi skabt en virksomhed, som vi er stolte over at arbejde i.

Navnet på vores brand, Snickers Workwear, stammer fra det svenske ord for snedker: snickare.