Beklædning til beskyttelse mod flydende kemikalier

EN 13034 iconEN 13034

EN 13034 specificerer kravene til beklædning, der yder begrænset beskyttelse mod flydende kemikalier, og er målrettet erhverv og situationer, hvor brugeren relativt let kan komme væk fra risikomiljøet og hurtigt fjerne beklædningen. Typiske erhverv omfatter vognmænd, der kører benzintankvogne, og serviceteknikere, der lejlighedsvis håndterer smøremidler, syrer m.m. I mere krævende miljøer med større risici skal der anvendes beklædning med bedre beskyttelse.

Klassifikationstype 6 vedrører kedeldragter med fuld beskyttelse mod kemikalier, hvorimod type PB vedrører delvis kropsbeskyttelse, f.eks. jakker og bukser. Med hensyn til design kræver normen, at beklædningsgenstanden ikke må have nogen egenskaber, som gør, at der ansamles flydende kemikalier, så de bliver på overfladen af stoffet (f.eks. ubeskyttede lommer).

BEMÆRK! Eftersom flydende kemikalier ofte er brandfarlige, skal brugeren anvende antistatisk og flammehæmmende beklædning for at opnå optimal beskyttelse. Tøj, som er certificeret iht. EN 13034, EN ISO 11612 og EN 1149, er en god kombination til dette formål.