Den banebrydende designer

En barndom, der blev brugt på at lege i det fri, betød, at Nicole Rimér i en ung alder begyndte at tænke på tøjets funktion og den globale tekstilindustri. I dag er hun som chefdesigner for Snickers Workwear en pioner inden for smart, teknisk arbejdstøj. Arbejdstøj, der gør en forskel for både brugere og miljøet.

Interview

Nicole Rimér

Med bare fødder på glatte klippesten skyller Nicole sin lejrkedel i det blikstille forårskolde vand i Tallaröfjorden i Bogesundslandet Naturreservat i Vaxholm, et sted hun ofte besøger for at få energi og inspiration. I dag er hun her med sine tre børn for at lege og lave mad over åben ild. En typisk weekendudflugt for familien Rimér. Men også en form for forberedelse til deres kommende bestigning af Kebnekaise, som er en idé, der kommer fra Nicoles yngste søn, som kun er syv år gammel.

Nicoles interesse for funktionelt tøj blev født ud af hendes passion for den fri natur og ekstremsport. Med flere kendte outdoor virksomheder på CV'et – som f.eks. Fjällräven, Peak Performance, Lundhags og Houdini – har hun aldrig overvejet at forlade outdoor industrien. Indtil hun modtog et opkald fra Snickers Workwears headhunter.

"Jeg var meget skeptisk, indtil jeg indså, at det overordnede mål for arbejdstøj var design på samme niveau som det bedste sports- og udendørstøj. Det er nu syv år siden og starten på en fantastisk udviklingsrejse."

Som chefdesigner hos Snickers Workwear har Nicole arbejdet utrætteligt på at finde nye løsninger, der kan forebygge arbejdsrelaterede skader ved hjælp af hensigtsmæssigt tøj og smart teknologi. Hun har f.eks. designet tøj, der har indsyede sensorer, som advarer brugeren, når denne udsættes for farlige støjniveauer eller sidder for længe på hug i løbet af en arbejdsdag. På nuværende tidspunkt er tøjet stadig ved at blive testet i laboratoriet, men der er taget et stort skridt på vejen.

Nicole arbejder i øjeblikket på at udvide Snickers Workwears tøjkollektion til kvindelige håndværkere. "Flere og flere kvinder vælger håndværksmæssige erhverv, men udvalget af tøj er begrænset og alt for farverigt og mønstret. Vores målgruppe sætter pris på en feminin pasform, men ønsker også at blende ind og være en del af teamet."

"Hvert enkelt stykke tøj, jeg skaber, er som at løse en gigantisk Rubiks terning."

Den fleecetrøje, Nicole har på i dag, er et af de nye produkter, der lanceres i foråret. Den er syet i genanvendt Polartec® polyester og har mange smarte funktioner som tommelfingergreb, brystlomme og snor til justering af pasformen forneden.

"Jeg er meget stolt over at arbejde for et brand, hvis ambition er at være på forkant inden for arbejdstøj, der passer til kvinder. Tøj er en vigtig markør og måske det første trin i retning af reelt at åbne industrien for kvinder." Men der er stadig meget at gøre. Rejsen er kun lige begyndt!"

Nicole Rimér

Antal år hos Snickers Workwear: 6

Stillingsbetegnelse: Chef for design og innovation

Det bedste ved mit arbejde: Den konstante udfordring er at få alle brikker på plads – pasform, design, slidstyrke, funktion og miljøhensyn – i denne ekstremt funktionsdrevne industri. Hvert enkelt stykke tøj, jeg skaber, er som at løse en gigantisk Rubiks terning.