Vi træffer bevidste valg om bomuld

Bomuld er en stor del af Snickers Workwears samlede forbrug af tekstilfibre. Derfor er vi nødt til at se på, hvor vi køber vores bomuld, så vi kan reducere vores miljøpåvirkning uden at gå på kompromis med kvaliteten eller produktets levetid.

"Vi har forpligtet os til, at 80% af den bomuld, vi bruger, skal være mere bæredygtig bomuld inden 2023" – med andre ord bomuld, der indkøbes via Better Cotton Initiative, økologisk bomuld eller genbrugsbomuld.

Hvorfor skifte til foretrukne bomuldsfibre?

Bomuld er en naturfiber, som også er biologisk nedbrydelig og vedvarende. Men bomuld har også flere negative indvirkninger på mennesker og miljø, da det er en intensiv afgrøde at dyrke på grund af det store forbrug af vand og kemikalier. Derfor påvirker bomuldsdyrkning jorden, biodiversiteten og de mennesker, der arbejder med bomuldsfremstilling. Det er gode grunde til at indkøbe bomuld på en mere ansvarlig måde. Foretrukket bomuld er økologisk bomuld, genbrugsbomuld eller bomuld, der indkøbes via Better Cotton Initiative. Alle disse muligheder betragtes som foretrukket bomuld ifølge definitionen fra den globale nonprofit-organisation Textile Exchange. Foretrukket bomuld har mere bæredygtige egenskaber end konventionelt dyrket bomuld.

Bomuld indkøbt gennem Better Cotton Initiative

Snickers Workwear er medlem af Better Cotton Initiative (BCI) – en nonprofit-organisation, der fremmer bæredygtighed i bomuldssektoren. BCI hjælper millioner af bomuldsdyrkere med at tage mere miljøvenlige, socialt og økonomisk bæredygtige landbrugsmetoder i brug, hvilket har en enorm effekt og former bomuldsindustriens fremtid.

Hvor meget "Better Cotton" kan du finde i et par bukser fra Snickers Workwear? Sandheden er, at ingen ved det. Bomuld indkøbt via Better Cotton Initiative adskilles ikke fysisk og blandes med konventionelt dyrket bomuld, inden det anvendes i produktet. Initiativet handler ikke om, hvor meget Better Cotton, der findes i hver beklædningsgenstand. Det handler om at skabe efterspørgsel efter Better Cotton, så det får en positiv indvirkning på bomuldsdyrkerne og miljøet. Efterhånden som vi og andre varemærker – og vores slutbrugere – øger efterspørgslen efter Better Cotton, vil endnu flere bomuldsdyrkere deltage i programmet. Med vores betydelige købekraft og indflydelse spiller vi alle en vigtig rolle for at skabe forandring og fremme efterspørgslen efter Better Cotton. Læs mere om Better Cotton og BCI på bettercotton.org

"Vi samarbejder med Better Cotton Initiative om at forbedre bomuldsdyrkning på globalt plan."

"Better Cotton indkøbes via et system med massebalance og kan ikke fysisk spores til slutproduktet.''

Se for at få flere oplysninger.

Økologisk bomuld

Økologisk bomuld dyrkes uden syntetiske pesticider eller kunstgødning og uden brug af genetisk modificerede frø. Det er noget, vi virkelig går ind for. Men økologisk bomuld udgør en meget lille del – mindre end én procent – af den globale bomuldsproduktion. Det gør det vanskeligt at udvikle en mere bæredygtig bomuldsindustri med den nødvendige hastighed. I modsætning til BCI-bomuld anvendes certificeret økologisk bomuld i det tøj, det er indkøbt til.

Genbrugsbomuld

Når vi anvender genbrugsbomuld, er vi med til at reducere spild og forhindre, at bomuldsmateriale deponeres. Fordelene ved at anvende genbrugsbomuld er indlysende, eftersom vi mindsker brugen af energi, vand og kemikalier i forhold til at anvende ny bomuld. Genbrugsbomuld har dog nogle ulemper, der bør tages højde for. Fiberkvaliteten reduceres, når bomulden bearbejdes mekanisk, og derfor skal den blandes med ny bomuld eller andet fibermateriale, så stoffet kan bevare de egenskaber, der egner sig til fremstilling af tøj. Vi holder øje med den tekniske udvikling på området, da mulighederne for at anvende genbrugsbomuld kan blive større i fremtiden.