Fibre og materialer

Vi bestræber os på at bruge materialer af den højeste kvalitet, så vi sikrer, at vores tøj holder endnu længere. Vi ønsker også at udskifte konventionelle materialer med mere bæredygtige alternativer, så vi reducerer vores miljøaftryk yderligere. 

Bæredygtige alternativer

Vi er altid på udkig efter de mest slidstærke, funktionelle og komfortable materialer til vores produkter. Men da vi er klar over de negative miljøeffekter, som vores tekstilproduktion forårsager, ønsker vi at erstatte konventionelle fibre med mere bæredygtige alternativer, når det er muligt. For at reducere vores klimapåvirkning øger vi andelen af foretrukne fibre i vores produktsortiment. Foretrukne fibre defineres af den globale non-profit organisation Textile Exchange som fibre, der gennemgående medfører mindre påvirkninger og øgede fordele for klima, natur og mennesker i forhold til den konventionelle løsning. Vi implementerer denne definition med den tilføjelse, at vi også indarbejder materialer, der har udskiftet konventionelle processer med nogle, der har en dokumenteret lavere miljøpåvirkning.

Vi forpligter os til at købe 40% af vores fibre som foretrukne fibre i 2023 og intet mindre end 70% i 2030. I dag er mange af de fibre, vi bruger, meget svære at udskifte uden at det går ud over slidstyrken. For fortsat at kunne fremstille tøj, der holder, arbejder vi hårdt på at sikre, at beklædning, der fremstilles af foretrukne fibre, er sammenligneligt både i forhold til holdbarhed og komfort. Læs om vores fremskridt i Hultafors Groups bæredygtighedsrapport forneden.

Nogle eksempler på foretrukne fibre og procedurer:

Genanvendt polyester, genanvendt polyamid, better cotton, økologisk bomuld, sorona-fiber, tencel/lyocell by DuPont og vandbesparende farveproces (solution dye).

Better Cotton (Bedre bomuld)

Vi er partnere med Better Cotton med henblik på at forbedre bomuldsdyrkningen globalt. Better Cottons mission er at hjælpe de lokale bomuldssamfund med at overleve og trives, samtidig med at miljøet beskyttes og genoprettes. Vi forpligter os til at indkøbe 80 % af vores bomuld som mere bæredygtigt bomuld inden 2023. Med andre ord: Bomuld indkøbt via Better Cotton, økologisk bomuld eller genanvendt bomuld.

Better Cotton indkøbes via en sporbarhedsmodel kaldet massebalance. Det betyder, at Better Cotton ikke er fysisk sporbar frem til slutprodukterne, men Better Cotton farmere nyder godt af efterspørgslen på bedre bomuld i mængder svarende til dem, vi indkøber.

Årlige data for vandbesparelser og yderligere rentabilitet for farmere qua vores indkøb af bedre bomuld findes i vores bæredygtighedsrapport. Du kan læse mere om Better Cotton på deres webside.

Better Cotton (Bedre bomuld)

Fortsæt læsning