Vi begrænser brugen af kemikalier

Som ved al tekstilproduktion skal der bruges kemikalier til fremstilling af materialer til vores produkter. I vores bestræbelser på at minimere den samlede kemiske påvirkning og ikke kun påvirkningen i forbindelse med de færdige produkter mener vi, at det er vigtigt at sikre, at vores leverandører også beskytter miljøet, fabriksarbejderne og forbrugerne. Det er ikke nemt fuldt ud at spore alle led i tekstilproduktionskæden, men en struktureret tilgang er vejen frem. Desuden ved vi, at vi har et ansvar for at gøre vores leverandører bevidste om vores indbyrdes brug af kemikalier.

Håndtering af kemikalier

Snickers Workwear er en del af Hultafors Group AB. For at sikre, at kemikalielovgivningen overholdes, har vi udarbejdet en liste over stoffer, hvis anvendelse er underlagt begrænsninger (Restricted Substances List (RSL)), som alle leverandører i vores fremstillingsproces skal underskrive. Vores ambition er kun at arbejde med udvalgte leverandører, når det gælder de materialer og det tilbehør, der anvendes i vores produkter. Dette øger gennemsigtigheden og kontrollen med komponenterne i vores produkter, så lovgivningen overholdes. Proaktiv styring af, hvilke kemikalier der anvendes, er til gavn for både dem, der arbejder i vores forsyningskæde, og dem, der bruger vores produkter.

De bedste materialer til de bedste produkter

Vi udvælger de mest velegnede komponenter til hvert enkelt produkt, samtidig med at vi overholder kemikalielovgivningen. Vores egen proces til leverandørsikring er en stor del af dette. Derudover bruger vi ofte materialer, der er certificerede i henhold til OEKO-TEX standarden, som er et globalt ensartet test- og certificeringssystem, eller leverandører, der har den uafhængige Bluesign standard, som er et certificeringssystem inden for tekstilindustrien med fokus på overholdelse af miljø- og sikkerhedslovgivningen.

Medlem af Swedish Chemicals Group/RISE

For at holde os opdateret om de nyeste kemi- og miljømæssige anliggender er vi medlem af Swedish Chemicals Group hos RISE (Research Institutes of Sweden). Via dette medlemskab har vi adgang til den seneste lovgivning, forskning inden for tekstilkemi og kemikaliedatabaser samt støtte og hjælp til at overholde lovgivningen. Støtten fra dette institut er fremadrettet, hvilket betyder, at vi får indsigt i og kan tilpasse os ny lovgivning i god tid, før den træder i kraft.

Medlem af den svenske brancheforening Textilimportörerna

Vi er også medlem af Textilimportörerna, som er en brancheforening for svenske virksomheder, der beskæftiger sig med tekstiler, lædervarer, tøj og sko. Denne forening giver os brancherelaterede lovgivningsmæssige oplysninger, oplysninger om kemikalier og anden information om, hvordan vi kan blive mere bæredygtige.