Solution dyed – mindre vand, kemikalier og energi. Mere præcise og ensartede farver.

Polyester er et kernemateriale hos Snickers Workwear. Når det er muligt i forhold til produkt, indkøb og tilgængelighed, har vi valgt at arbejde med en mere bæredygtig solution dyed polyester, kaldet opløsningsfarvning eller dope-farvning. Det giver polyestermaterialer med fremragende, langtidsholdbare farver indfarvet med en mere bæredygtig proces, der reducerer vand- og energiforbruget betydeligt i forhold til traditionel stykindfarvning. Desuden kræver denne proces også færre kemikalier og producerer mindre CO2-udledning.

Ensartede farver

Solution dyed polyester giver en uovertruffen farveægthed og et præcist farvesystem med ensartede farver, hvilket betyder, at der ikke er farvevariationer mellem forskellige partier.

Farvepigmentet tilsættes til råmaterialet, før det bliver til fibre, og spindes derefter til garn. Dette gør det muligt at indfarve hele garnet – i stedet for at farven sætter sig uden på garnfibrene, hvilket er tilfældet med traditionel indfarvning. Det betyder, at farven ikke løber ud eller smitter af og ikke afbleges af UV-stråler.